SEO afbeelding blokken

SEO (Search Engine Optimization of zoekmachineoptimalisatie) is een van de belangrijkste en krachtigste manieren om een constante stroom van gratis bezoekers naar je website te krijgen.

Als ik aan de slag ga met SEO, wat ga ik dan doen?

Wanneer je aan de slag gaat met zoekmachineoptimalisatie ga je je website zo verbeteren dat zoekmachines je website goed begrijpen. Dit is erg belangrijk, want wanneer zoekmachines je website goed begrijpen weten zij wanneer en op welke plek ze jouw website moeten presenteren in de organische (niet-betaalde) zoekresultaten. Hoe beter zoekmachines zoals Google en Bing jouw website begrijpen, hoe hoger jij scoort in de zoekresultaten. En hoog scoren, dat wil toch iedereen?

On-page SEO en Off-page SEO

Je kunt SEO opsplitsen in tweeën: on page- SEO en off-page SEO.

  • On-page SEO draait om alles wat je doet op je eigen website om hoger te scoren in zoekmachines én om relevanter zoekverkeer vanuit zoekmachines te krijgen. Het is makkelijk om on-page SEO zelf te beïnvloeden. On-Page SEO factoren zijn alle factoren die zich binnen je website bevinden.
  • Off-page SEO draait om alles wat buiten je website gebeurt dat de populariteit van je website in de ogen van zoekmachines verhoogt. Hoewel het niet zo makkelijk is om off-page SEO te beïnvloeden is het tot op zekere hoogte wel mogelijk dit te doen. Off-page SEO factoren zijn alle factoren die zich buiten je website bevinden.

Zorg altijd dat de basis optimalisatie (on-page SEO) in orde is voordat je aan de slag gaat met de rest (off-page SEO).