Sylvia Vorspaget
Sylvia Vorspaget
Eigenaar en allround communicatieprofessional

Hi, mijn naam is Sylvia. Aangenaam kennis te maken!

Ik ben er om u als ondernemer te inspireren en te helpen groeien. Dat doe ik door het delen van informatie op het gebied van communicatie en het aanbieden van mijn diensten.

Enquire to Inspire – Informeren om te inspireren

Meer weten? Schroom niet om contact op te nemen. Het lijkt me leuk om kennis te maken.

Sylvia

Diensten

Mijn ondernemersavontuur

Eind 2015 startte mijn ondernemersavontuur. Ik startte mijn eigen schoonheid- en pedicuresalon. Naast mijn werkzaamheden als schoonheidsspecialiste en pedicure besloot ik enkele blogartikelen te schrijven voor op mijn website. Het bleef echter niet bij enkele artikelen. Al snel schreef ik zo ontzettend veel dat ik besloot een aparte website voor mijn artikelen te maken. www.sylviavorspaget.com ontstond. Ik ging me verdiepen in SEO, zakelijk social media gebruik en strategie.

Tijdens mijn ondernemersavontuur heb ik verschillende opleidingen gevolgd. Zo heb ik mijn HBO propedeuse Ergotherapie (2016) en Huidtherapie (2017) behaald.

De zorg bleek echter niets voor mij. Niet omdat ik het niet leuk vond, niet omdat ik het niet kon. Ik miste een bepaalde uitdaging. De uitdaging waar ik naar op zoek was vond ik in 2018. Toen besloot ik de HBO opleiding communicatie te gaan volgen. Daarnaast ben ik toen aan de slag gegaan als allround communicatieprofessional.

Opleidingen

 • Schoonheidsspecialiste en pedicure

  Tijdens mijn opleiding tot schoonheidsspecialiste en pedicure heb ik theoretische en praktische kennis opgedaan over verzorgende, ontspannende en cosmetische gezichts-, lichaams-, hand- , nagel- en voetbehandelingen. Daarnaast heb ik kennis opgedaan over ondernemen.

  Als schoonheidsspecialiste en pedicure is het van belang dat je weet hoe je op een goede manier met klanten om gaat. Ik heb tijdens mijn opleiding veel geleerd over de omgang met mensen. Ik ben hierdoor in staat om een goede balans te vinden in het zenden en ontvangen van informatie.

  Diploma behaald in 2015

 • Ergotherapie

  Tijdens het behalen van mijn propedeuse ergotherapie heb ik geleerd niet alleen te kijken naar problemen en dingen die niet meer mogelijk zijn, maar ook naar (creatieve) oplossingen en dingen die wél nog mogelijk zijn.

  Ik heb kennis en ervaring opgedaan op het gebied van adviseren, trainen en coachen. Iets dat mij bij mijn huidige werk als communicatieprofessional enorm helpt.

  Getuigschrift behaald in 2016

 • Huidtherapie

  Tijdens het behalen van mijn propedeuse huidtherapie heb ik veel geleerd over – hoe kan het ook anders – de huid en de algemene gezondheid van de mens. Signaleren, onderzoeken en behandelen waren vaardigheden waar veel aandacht aan werd besteed. Dit alles om uiteindelijk de kwaliteit van leven van de betreffende patiënt te verbeteren.

  Naast kennis over de huid en de algemene gezondheid van de mens heb ik kennis opgedaan op het gebied van onderzoeken. Mijn analytische vaardigheden zijn hierdoor verbeterd. De opgedane kennis over onderzoeken komt bij mijn huidige werk als communicatieprofessional goed van pas. Ik ben namelijk van mening dat een scherpe analyse de basis is voor een geschikte aanpak.

  Getuigschrift behaald in 2017

 • Communicatie

  Communicatie is enorm divers en uitdagend. Tijdens het behalen van mijn propedeuse communicatie heb ik veel vakinhoudelijke kennis en praktische vaardigheden opgedaan over 4 hoofdthema’s: Media, Branding & Activatie, Reputatie & Relatie en Content & Creatie.

  Inmiddels ben ik een verdiepingsslag aan het maken rondom de thema’s Branding & Activatie en Reputatie & Relatie. Vanaf februari 2020 ga ik meer praktijkervaring opdoen op de afdeling bestuurszaken bij Brabant Water N.V.

  Getuigschrift behaald in 2019